Planinarski dom Predov Krst

 

U nevremenu koje je 04.08.2011. zahvatilo područje Jagoštice, Rastišta i Predovog Krsta, prelepi objekat "Planinarski Dom" na Predovom Krstu pogodio je grom koji je izazvao požar na krovu objekta. Požar se proširio i potpuno uništio inventar i sobe za smeštaj u potkrovlju. Intervencijom vatrogasnih službi NP Tara, prizemlje objekta je ipak spaseno. Povređenih, na sreću, nije bilo.

Planinarski dom pre požara bio je velelepan novoizgrađeni objekat za odmor, planinskog stila sa 4 zvezdice. Imao je posebnu čar i toplinu uklapajući se u prekrasan ambijent prirode koja ga okružuje. U toku su radovi na sanaciji ovog objekta koji je omiljeno stecište planinara i turista zaljubljenika u najočuvanije predele koje nesebično nudi Planina Tara. Radove finansira JP „Nacionalni park Tara“

Kako je bilo očigledno da se izgoreli Tarski biser "Planinarski Dom na Predovom Krstu" ne može brzo sanirati, g.Milenko Josipović, upravnik Planinarskog doma, odlučio je da detaljno renovira nekada čuveni, a onda prilično zapušteni i zaboravljeni Motel "Planinarsko Lovačka Kuća", poznat i kao "Lovački Dom". Nakon nekoliko meseci, posle mnogo uloženog truda i uz puno ljubavi, objekat "Planinarsko Lovačka Kuća" ponovo je zasijao punim sjajem, na radost svih zaljubljenika u Taru. Predov Krst je ponovo postao jedna od najsvetlijih tačaka Planine Tare i mesto okupljanja istinskih zaljubljenika u njenu netaknutu prirodu.

 

 Spoljašnjost planinarskog doma Predov Krst - (Arhivske fotografije)

 

Unutrašnjost planinarskog doma Predov Krst - (Arhivske fotografije)